Mérföldkövek

2019

Telephelyeink fejlesztése 2019-ben sem állt le. Devecserben egy ROMI GL-280M típusú CNC eszterga került üzembe helyezésre, Nemesgulácson lezárult a belső úthálózatunk fejlesztésének második fázisa, megvalósításra került a teljes telephelyet érintő világításkorszerűsítés, valamint az év végén birtokba vettük az új, 20 db konténerből álló irodaegységünket.

A beruházások mellett kiemelt hangsúlyt fektettünk a munkavállalóink képzésére is. A tréningeken középvezetők, adminisztratív területen dolgozó kollégák, valamint a fizikai állomány kulcsemberei vettek részt. 

2018

2018-ban folytattuk a 2017 őszén elindított fejlesztési programunkat, melynek keretén belül egy modern TRUMPF TruBend 5320 B23-as CNC vezérelt élhajlítóval, egy ABRAZÍV gyártmányú RB 1650-es görgőpályás szemcseszóró géppel, egy MicroStep OxyCut 6001.20 GG CNC vezérelt lángvágó berendezéssel, valamint egy KAFO-NCT BMC-2012 típusú portál CNC megmunkáló-központtal aktualizáltuk a gépparkunkat. A megvalósított beruházásoknak köszönhetően mindkét telephely gyártási technológiája és ezáltal stabilitása nagymértékben növekedett, ami szilárd alapot teremtett a további tervezett volumennövekedés eléréséhez. 

A gépi beruházásokkal párhuzamosan sikeresen bevezettük az ABAS vállalatirányítási rendszer 2017-es verzióját, amely az adminisztratív területeken hozott jelentős előrelépést. 

2017

2017 őszén egy komoly, több száz millió forintos beruházási programot indítottunk el, melynek első lépéseként egy TRUMPF TruLaser 3060 L66 típusú Fiber lézervágógépet helyeztünk üzembe Devecserben. A gép legkorszerűbb vágási technológiájának, valamint a 6000x2500 mm-es vágóasztalának köszönhetően jelentősen növelte az összeállító üzemeink alkatrész ellátottságát. Beszerzésére a GINOP-1.2.1-16-2017 Kapacitás bővítő pályázatunk keretén belül került sor.

2016

2016-ban Devecserben megkezdődött az aszfaltozó gépek alvázainak gyártása a Joseph Vögele AG részére. Ezen termékcsalád a komplexitásának köszönhetően jelentős folyamatfejlesztéseket követelt meg a telephelytől. Többek között a félkész alkatrészek optimális raktározását, ütemezett komissiózását, valamint a különböző kanban eszközök bevezetését. 

2015

2015-ben a legfontosabb feladatunk a Liebherr csoport részére bemintázott különböző típusú hidraulika- és üzemanyagtartályok szériába történő bevezetése volt. Az acélszerkezet gyártás mellett egy új, nagyobb hozzáadott értéket jelentő tevékenység is megjelent a termelésünkben: a hidraulika- és üzemanyagtartályok előszerelése oly módon, hogy a végfelhasználó a beszállított termékeinket immár közvetlenül a gyártósorra tudja beengedni.  

2014

Tovább bővítettük szakképzési tevékenységünket. A Nemesgulácsi telephelyen működő tanműhelyünket korábbi kapacitásának duplájára növeltük, illetve Devecseri telephelyünkön is kialakítottunk oktatóhelyet a jövő nemzedék számára, szorosan együttműködve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Devecseri Szakiskolával. Mérési, ellenőrzési technológiánk fejlesztése érdekében újabb beruházást hajtottunk végre. Megvásárlásra került a ROMER ABSOLUTE ARM típusú 3D mérőberendezés, mely a precíz, minőségi termékek előállításában további lehetőségeket biztosít számunkra. A korábban jelentős üzemanyag- és hidraulika tartály gyártásunk 2014-ben újabb jelentős növekedésnek indult, legjelentősebb partnerünk a LIEBHERR cég újabb megbízásainak köszönhetően.

2013

Az elmúlt évek fejlesztéseinek eredményeként, több új projekt és komplex termékek gyártásával bővült portfóliónk. Útépítés-, erdészet-, és újrahasznosítás területén alkalmazott gépek acélszerkezeteinek gyártását, illetve egyes gépek komplett előszerelését kezdtük meg telephelyeinken.

2012

Telepítettük a HARTFORD PRO-4210-SG típusú, CNC portál megmunkáló központot, mely a 4050 x 2100 x 1070 mm –es megmunkálási paramétereivel a régió egyik legnagyobb berendezése. Ezáltal jelentősen bővítve a DGA Kft szolgáltatásait, a nagyméretű szerkezetek megmunkálása területén. VIDEÓ MEGTEKINTÉSE

Szintén ebben az évben valósult meg a RASI 3D. CNC csőhajlító berendezés üzembe helyezése, amely az egyre bővülő csőszerkezetű termékek, pontosabb és hatékonyabb gyártását támogatja.

2011

15 éve a LIEBHERR szolgálatában! Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a másfél évtizedes partneri együttműködésért, átvehettük a LIEBHERR elismerő oklevelét.

Ezzel párhuzamosan újabb CNC élhajlító berendezést helyeztünk üzembe, a pontos és hatékony gyártási kapacitásunk növelése érdekében.

2010

Keresztury Dezső Szakiskolával közösen elindítottuk lakatos és hegesztő szakképzést. A szakmai gyakorlati oktatások a DGA Kft. Nemesgulácsi tanműhelyében és oktatótermében valósulnak meg. Célunk, hogy színvonalas oktatásunkkal a folyamatosan emelkedő minőségi elvárásoknak és fejlődésnek megfelelő szakembereket képezzünk a jövő számára.

2007-2009

Pályázati források segítségével, 2 éves óriás-beruházást hajtottunk végre. A projekt magába foglalta az új üzemcsarnokok építését, a technológiák fejlesztését, és egyéb infrastrukturális fejlesztéseket illetve dolgozóink képzését. Ennek eredményeképpen 10.000 m2-re növekedett üzemcsarnokaink alapterülete. Kibővítettük gépparkunkat is. Többek között hegesztőrobotokat, CNC élhajlítógépet és számos modern berendezést vásároltunk. 2009 első hónapjaiban beüzemeltük az országosan egyedülálló 3X18m asztalméretű, 4kW teljesítményű lézervágó berendezésünket

2006

Nagyszabású technológiai fejlesztések, - Cloos hegesztőrobot, CNC megmunkáló központ vásárlása-, illetve a gyártási folyamatok fejlesztése mellett, a Gulács- Fém Kft. 2006. július 05.-i hatállyal beolvadt a DGA Kft-be.

2004

Cégünk meghatározó tulajdonosa lett a nagy gyártási múlttal rendelkező Nemesgulácsi, Gulács Fém Kft-nek, ezáltal jelentősen növeltük a gyártási kapacitásainkat.

2003

A folyamatos fejlődés és növekedés eredményeképp megalakult a DGA Gépgyártó és Automatizálási Kft. Az anyacégből kiválva, önálló gazdasági társaságként végezzük tevékenységünket egyre bővülő termékpalettával, szolgáltatásokkal, további technológiai fejlesztések mellett.

1991

Megalakult a Somló-Coop Ipari Kereskedelmi Kft, ami változatlan profillal, acélszerkezeteket gyártó üzemeként működött tovább.

1962

Virágzó Termelő Szövetkezet lakatos üzemeként alakultunk. Ekkor elsősorban bányabiztosítási berendezéseket, szállítószalag vázakat, épület acélszerkezeteket, konténereket gyártottunk. Ezen kívül a mezőgazdasági gépek kis-, és nagyjavításait is végeztük.

database ){ mysql_close($db_connection); } ?>